ΠΕΦΟ Newcastle Η φωνή του Ολυμπιακού κόσμου στη βορειοανατολική Αγγλία….
Η φωνή του Ολυμπιακού κόσμου στη βορειοανατολική Αγγλία….

Ιστορία

Η Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1997 από μια μερίδα φοιτητών με πρωτοστάτες τους: Γιάννη Μητσόπουλο, Νίκος Ροδόπουλο και Χρήστο Καπάτο, ενώ τον Οκτώβριο του 1998 προστέθηκε στο επιτελείο και ο Πάνος Τριαντάφυλος.

Στην αρχή η Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle απαριθμούσε περί τα 20 μέλη σε μια πόλη που ο τοπικός ελλήνικός πληθυσμός δεν ξεπερνούσε τους 50 κάτοικους, ενώ οι έλληνες φοιτητές δεν ήταν παραπάνω από 500. Το Μάη του 1999, που ήταν και η τελευταία φορά που επιχειρήθηκε η εγγραφή μελών, απαριθμούσε 89 μέλη. Από τότε πέρα από το σταθερό πυρήνα των μελώ της, Η Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle δέχεται στην οικογένειά της κάθε Έλληνα που θεωρεί τον εαυτό του Ολυμπιακό, από κάθε γωνιά του Αγγλικού βορρά.

Το φθινόπωρο του 1997, οργανώθηκε η πρώτη μίνι εκδρομή της Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle με τη συμμετοχή μόλις δύο μελών της στο Τροντάιν της Νορβηγίας στο παιχνίδι ενάντια της Ροζενμποργκ. Από τότε μπήκε το νερό στο αυλάκι και η Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle διοργάνωνε μία τουλάχιστον εκδρομή το χρόνο σε διάφορα μέρη της ευρώπης. Έτσι το Νοέμβριο του 1998 η Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle βρέθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στο παιχνίδι ενάντια του Άγιαξ. Η εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού οδήγησε την Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle στο Τορίνο εναντίον της πανίσχυρης Γιουβέντους την άνοιξη του 1999. Το δε φθινόπωρο του 1999 η Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ παρακολουθώντας το εκπληκτικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το χειμώνα του 2000, η Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle είχε την τύχη να διοργανώσει την πρώτη της εκδρομή σε βρετανικό έδαφος εναντίον της Λίβερπουλ στο Αμφιλντ.

Η πορεία της Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle συνεχίζεται δυναμικά και δεν λείπει από τουλάχιστον ένα παιχνίδι του αγαπημένου μας Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές του παρουσίες ή τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις εντός ελλάδας.

Το 2011 βρίσκει την Π.Ε.Φ.Ο. Newcastle να ακολουθεί τον Ολυμπιακό μας στα ευρωπαϊκά του ταξίδια στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ, στο Ντόρτμουντ εναντίον της Μπορούσια και στη Μασαλία ενάντια στην Ολυμπίκ Μαρσείγ.